Rejser

At rejse er at leve!

– sagt af en særdeles kendt odenseansk eventyr digter, der selv, på sin tid, rejste meget rundt i Europa.

At jeg skulle komme til at rejse så meget, som jeg gjorde igennem de mange år, hvor jeg havde logerende fra SDU Accommodation Office, også kaldet Internationalt kontor – havde jeg ikke selv regnet med – det var været nogle meget store og gode oplevelser!

Det startede for mig i december 2012 og frem til 2021, hvor jeg blev sat ud af min bolig af CIVICA – den boligorganisation, hvor jeg boede under.

I den tid havde jeg logerende fra rigtig mange lande, og de boede hos mig i kortere eller længere perioder – fra 2 måneder og op til 4 ½ år.

Jeg havde gæster (logerende) fra Viet Nam, Kina, Indien, Brasilien, Tyskland, Tjekkiet, Canada og Belgien, alle med forbindelse til SDU enten som Ph-D studerende, gæsteprofessorer eller undervisningsassistenter.

At få så forskellige kulturer inden for døren var virkelig spændende og lærerigt, og så gav det ikke mindst nogle muligheder, og en af de bedste og største mulighed var at tage ud og besøge dem, hvor de kom fra.

Der er nogle underpunkter til dette rejse-menupunkt, hvor jeg fortæller om nogle af de oplevelser, jeg, og et par af mine venner, har haft da vi tog på besøg i henholdsvis Viet Nam, Kina, New Zealand og ikke mindst Indien, hvor vi var æresgæster ved min logerendes bryllup i Shimoga, en lille by, der ligger mellem Bangalore og GOA!

TRAM I Christchurch, New Zealand
Tram – sporvogn i Christchurch i New Zealand